Vă despărțiți sau nu ?

        Salutare, bărbate, ce mai faci ? Sper că cel puțin foarte bine. Nu uita, măcar un lucru nou de încercat în fiecare zi, ca să te menții bărbat, nu de alta, dar e păcat de tine.

           Azi am o întrebare pentru tine, tu când te cerți cu prietena/iubita/soția/amanta, ce faci ?

        Din câte am citit până acum, o relație sănătoasă, adevărată, reală, spune-i cum vrei tu, are undeva în proporție de 80% momente de liniște și pace, momente de dragoste, în care partenerii se află în comuniune, iar un procent de 20% îl reprezintă momentele tensionate, în care în cuplu se dezbat anumite probleme, momente mai puțin plăcute, dar absolut necesare pentru buna evoluție a ambilor parteneri.

       Sigur, calculele nu sunt exacte, deci acceptă variații, dar un raport invers sau chiar la limita egalității ar trebui să dea de gândit dacă ceea în ce te afli se numește cu adevărat o relație și dacă ambii aveți de câștigat.

        Acum că am delimitat oarecum un cadru al discuției, revin la întrebarea mea, tu când te cerți cu prietena/iubita/soția/amanta, reprezentanta sexului frumos cu care îți petreci cea mai mare parte a timpului și nu îți este rudă, ce faci ?

          Vă despărțiți vulcanic și vă spălați rufele în public ?

      Taci și accepți certuri aprinse sau poate acceptați de comun acord un conflict mocnit și continuați la infinit ?

    Discutați cu calm și multă înțelegere față de celălalt și încercați să ajungeți la un consens ?

   Ții mai mult la orgoliul tău de mascul sau accepți că nu le poți ști pe toate și lași de la tine chiar dacă poate ai dreptate ?

                  Ce ar fi corect ? Ce ar fi bine ? Ce ar fi sănătos?

    Greu de zis, depinde de tine foarte mult, dar și de parteneră, la urma urmei sunteți doi și așa cum ați știut să vă apropiați, ar fi cazul să știți și cum să vă despărțiti la momentul potrivit.

      Că tot suntem la capitolul ăsta, accepți că oamenii au si perioade mai proaste în viață și nu se pot dedica 100% în relație sau dacă iubește, trebuie să facă orice pentru a găsi calea pentru o relație fericită, încât partenera/partenerul să nu simtă vreo urmă de deviație de la standardul de zi cu zi al relației ?

         Și la urma urmei, cât anume din fericirea unei relații o reprezintă iubirea față de propia persoană și cât este iubirea pentru celălalt ?

        Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian.

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *