Secretele minţii de milionar – T. Harv Eker

SECRETELE MINŢII DE MILIONAR – T. HARV EKER

          Nu îţi place să citeşti ? Cartea asta e pentru tine. Nu ştii cum ar trebui să gândeşti ca să faci niste bani sau cel puţin să nu mai cheltuieşti orbeşte ? Cartea asta ar putea fi pentru tine.

          Dacă nu prea o ai cu cărţile de genul, dezvoltare personală, educaţie financiară, etc., asta e foarte bună de început.

          Nu o să găseşti în cartea asta vreun secret sau ceva care să te îmbogăţească peste noapte, dar o să găseşti lucruri atât de evidente încât nici tu nu te-ai gândit la ele deşi sună extrem de cunoscute.

          Asta e genul de carte care te obligă să îţi iei viaţa în braţe şi să îţi asumi orice fel de decizie pe care o iei.

Cartea asta se împarte în două părţi extrem de clare:

  1. Cum să îţi descoperi tiparul financiar.
  2. Cum gândesc milionarii de au ajuns acolo sus.

         În prima parte a cărţii, Harv îşi argumentează ideea că tiparul financiar al fiecărui om este setat încă din copilărie. De exemplu, dacă unul din părinţi este genul care rămâne cu prea multe zile la sfărşitul salariului, copilul va asimila acest comportament şi îl va reproduce la rândul său când va deveni adult. Partea bună este că dacă îţi conştientizezi tiparul financiar şi reuşeşti să găseşti buba, o poţi vindeca şi îţi vei reseta tiparul, deci şi modul în care tratezi banii.

         În a doua parte a cărţii, Eker îţi spune cele 17 dosare ale prosperităţii, un fel de piloni pe care să îţi formezi gândirea ca să fie bine şi să nu fie rău. În astea 17 dosare găseşti paralele între oamenii săraci şi cei bogaţi, mai exact cum gândesc, cum acţionează şi cum se raportează la viaţă la modul general.  Îţi las mai jos câteva exemple:

  • Dosarul 11 : “Oamenii bogaţi aleg să fie plătiţi în funcţie de rezultate. Cei săraci preferă să fie plătiţi în funcţie de timp.”
  • Dosarul 1: ” Oamenii bogaţi sunt de părere că “ei îşi creează viaţa”. Săracii cred că “viaţa li se întâmplă”. “

          O chestie foarte faină e că o să găseşti aproximativ la fiecare dosar câte un exemplu de om care a pus în aplicare ce zice Harv şi a dat lovitura.

           Per total, îţi recomand cartea asta cu mâna pe inimă, e super uşor de citit şi ideile sunt concentrate şi clare, nu ca în alte cărţi de dezvoltare personală. Eu zic că o să începi să gândeşti diferit după ce termini cartea asta şi cel mai probabil o să faci şi ceva mai mulţi bani ca înainte. Nu uita, totul porneşte din mintea ta .

Dacă vrei şi tu cartea asta, o poţi lua de aici. 

Omul tău de încredere,

Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *