Povestea celor 101 kilograme (1)

             Salutare, bărbate ! Asta e povestea celor 101 kilograme, ale mele, desigur. S-au făcut 101 cam acum 2 ani prin perioada asta, eram mare, eram greoi, mă mişcam greoi, deloc plăcut.

           Ar suna clișeic să spun că am avut un super șoc și m-am oprit din mâncat. Pentru că nu a fost așa. Nu am fost decât în primii ani de viață un om slab, cum a început școala, am început și eu să adun cunoștințe și kilograme.

          Cum am aflat ? Un control de rutină la medic, nimic special.

         Am acumulat kilograme pas cu pas, cu calm şi multă răbdare şi în acelaşi timp extrem de sadic, parcă îmi doream să fiu mai mare şi să mă mişc mai greu şi să îmi fie din ce în ce mai rău. De foarte mulţi ani mi se tot spunea să slăbesc, de voie sau de nevoie mai tărziu, dar pe o ureche intra şi pe cealaltă ieşea. Nu eram conştient de mine şi cum ar arăta viaţa mea peste mulţi ani în ritmul ăsta. Îmi tot ziceam în mintea mea că o să slăbesc când o să cresc mai mare, hah, foarte amuzant.  Aveam în minte setat de către mine un fel de ţintă, să am 100 de kilograme ca să văd cum e. Ce pot să zic, am ajuns la 101, nu e fain, nu încerca şi tu.

           Am avut 101. Fără să știu prea multe despre diete, ce și cum să mănânc,  am reușit să ajung la 97 de kilograme. Era un început. Mă simțeam ușor diferit, dar prea puțin faţă de cât era nevoie.

          Am început cu un set complet de analize. Să mai zic că păreau analizele unui om cu o vârstă mult înaintată faţă de a mea ? Din fericire nu au fost probleme la nivel hormonal, deci puteam liniştit să mă apuc de treabă. Cum am continuat de la 97 în jos ? M-am documentat. Internetul era plin de păreri şi oameni care explicau şi pe înţelesul meu ce ar trebui să fac ca să slăbesc şi să îmi fie mie mai bine. În prezent s-au mai cernut, cei care ştiu cu ce se mănâncă slăbitul au evoluat, cei care nu aveau nicio treabă cu tot ceea ce ţine de întreţinerea corpului şi cum să faci să fie bine, au dispărut uşor, uşor.

          Pas cu pas descopeream o lume nouă: proteine, carbohidraţi, calorii, grăsimi, sală de fitness, grupe, serii, repetări, volum, câteva tone de informaţii, toate folositoare, dar nu claie peste grămadă. Am încercat destule: să mănânc puţin şi des, nu a mers, să mănânc la ore fixe, nu prea aveam cum, să ţin diete cu tot felul de prafuri din care să fac shake-uri, mai tare mă înfometam. Am trecut prin sită şi prin ciur, dar cumva am reuşit să ies la lumină în felul meu.

          Sfatul meu? Încearcă de toate şi vezi ce ţi se potriveşte, dar întâi de toate, mergi la un medic şi vezi în ce stare eşti.

 Atât pentru moment, a doua parte la o dată viitoare.

Omul tău de încredere,

Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *