Îți cumperi haine ? Perfect. Evită vânzătoarea.

             Salut, bărbate ! Cum îți merge ? Sper că cel puțin foarte bine, dacă nu, inspiră adânc, o să reușești să treci peste cu brio, doar ești bărbat. Vreau să îți transmit prin rândurile pe care urmează să le citești un lucru extrem de important, poți să îl iei ca pe o povață, o sugestie sau pur si simplu o chestie pe care aș fi vrut să o bag eu bine la cap atunci când am auzit-o prima dată.

        Atunci când intri în magazin cu scopul de a-ți cumpăra haine, iar mult iubita domnișoară sau doamnă vânzătoare te întâmpină de după tejghea cu un pițigăiat ”Vă pot ajuta cu ceva ?”, tot ce trebuie tu să spui e un ”Nu, nu mă puteți ajuta cu nimic.” Te întrebi probabil de ce anume. Pentru că ești bărbat sau cel puțin unul în devenire și ești destul de capabil să îți alegi și singur hainele, iar dacă nu ești încă stăpân pe situație, poți oricând să citești acest blog sau multe altele de acest gen și de ce nu, chiar și cărți de specialitate.

         Vânzătoarea este pusă acolo să vândă, fără să mai conteze dacă proporțiile costumului se potrivesc conformației tale sau dacă imprimeul ori culorile dau bine în asociere cu ochii, tenul sau părul tău. Important este ca tu să lași banii în magazin, ca la final de lună și ea să își ia banii, desigur cu un mic sau mare comision, depinde de caz,  funcție de câte procente din vânzări îi revin. Nimic de blamat, la urma urmei nu îți bagă nimeni mâna în buzunar să îți fure banii, dar cum nu poți ieși dezbrăcat pe stradă, cumva trebuie să te descurci. Sigur, poți să apelezi la serviciile unui consultant vestimentar, în special în cazul unor achiziții de anvergură, dar când vine vorba de o singură cămașă sau un costum, bine ar fi să te poți descurca singur.

         În opinia mea, singurele momente de contact cu vânzătoarea ar fi doar în cazul în care produsul pe care îl dorești se află în depozit și logic ar fi să ți-l aducă ea și evident, momentul efectuării plății produsului. În rest ? Nu o bagi în seamă, nu te interesează părerea ei. Dacă ai nevoie de o a doua părere, pe lângă a ta, ia cu tine la cumpărături un singur prieten pe ale căror gusturi te poți baza, când deja sunt doi pe lângă tine, cumpărăturile se transformă în stres, în loc de plăcere. Gândește-te doar la situația pe care garantat ai văzut-o, când mirele își alege ținuta pentru fericitul eveniment, iar când iese din cabina de probă îl așteaptă în șir indian viitoarea soție, mama, soacra, tatăl, vreun frate sau cumnat și vreo doi prieteni. Să vezi atunci ceață în capul lui.

      Cu ce o să te ajute sfatul meu ?

  • Scapi de momentele în care ajungi acasă și observi că nu chiar îți place ce ai cumpărat.
  • Bugetul tău nu va avea de suferit.
  • Vei avea parte de cumpărături plăcute.
  • Nu vei cădea în tot felul de capcane de vânzări, gândite ca tu să cumperi din ce în ce mai mult.

BONUS: Probează produsul pe care îl cumperi. Probează chiar dacă vânzătoarea e prea sictirită să îl scoată din ambalaj, pentru că este spre binele tău, te scutești singur de un drum la magazin pentru a schimba produsul.

          Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *