Fii prieten cu frizerul tău

Salutare, bărbate, cum îți mai merge ? Sper că cel puțin foarte bine, căci și rău dacă e, faci să fie bine. În articolul acesta vreau să ating un subiect ceva mai personal, ca de la viitor bărbat la viitor bărbat, și anume cel al îngrijirii tale personale, căci și a-ți îngriji podoaba capilară tot de igiena ta ține.

Pe drum spre frizer mă gândeam cât de important e în zilele astea să ai o mână de oameni care să îți fie aproape la greu, dar nu neapărat emoțional, ci mai degrabă atunci când ai o problemă să ai pe cine să suni ca să ți-o rezolve. Poate nu pare atât de wow, dar este necesar

să ai medicul tău, preotul tău, avocatul tău, croitorul tău și cel mai important chiar, frizerul tău. Sigur, aș putea să îți spun de ce fiecare e important și să bat câmpii despre cum prin a nu îți cunoaște oricare din personajele de mai sus îți vei face viața grea din anumite puncte de vedere, dar nu o să fac asta.

Pasionat fiind de ceea ce ține de imaginea personală, azi o să mă opresc asupra frizerului, cel care te pune să ții capul sus, mai degrabă la propriu, dar foarte important și la figurat ( dacă știi ce zic 😉 ) .

De ce trebuie ”să te ai bine” cu cel care te tunde ? Păi hai să o luăm de la bază, tu ieși din casă cu același cap pe umeri în fiecare zi; tot în fiecare zi tu vorbești cu oameni, unii mai importanți, alții nu; orice om își formează o părere despre tine pe durata a mai puțin de o secundă, adică până să apuci să scoți ceva pe gură, concluzie, imaginea contează; hainele le rezolvăm cumva, dar mai rămâne părul, care dacă nu e îngrijit, spune multe despre tine: că ești delăsător, neserios, lipsit de respect față de propria persoană, deci și față de restul, iar lista poate continua la nesfârșit. Ce pot însemna toate astea ? Păi logic vorbind, un job pe care să nu îl primești, o femeie pe care să nu o cucerești, o afacere pe care să o pierzi, lucruri de genul 😉 .

Ce sfaturi am pentru tine și relația pe care să o dezvolți cu frizerul tău ? Pe principiul, o mână o spală pe cealaltă și amândouă spală fața, începe prin a lăsa bacșiș, trăim în România și pe lângă faptul că asta ne ocupă tot timpul, bacșișul unge toate mecanismele pe baza cărora funcționăm, iar un frizer fericit înseamnă o tunsoare mai bună și o imagine mai faină, deci o viață mai bună, bacșișul îți salvează viața 😆 .

O altă chestie pe care ți-o recomand e să îți faci programare înainte, altfel o să fii luat între programări și nu o să se acorde atâta atenție capului tău pe cât ar fi nevoie. Gândește-te de două ori înainte să te pui pe scaunul unui frizer care e liber mai tot timpul, poate nu e așa bun pe cât crezi și ar fi cazul să îl schimbi.

Nu în ultimul rând, vorbește cu el cât te tunde, ai fi uimit să vezi câte lucruri poți afla de la cel care se ocupă de podoaba ta capilară.

Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *