Despărțire. De acum ce ?

semn galben sfarsit care semnifica despartire

Bună, dragă domnișoară!  Salutare, bărbate!

      Ce să vezi, din nou despre despărțiri discutăm. Am mai discutat aici despre cum se ajunge la o despărțire dacă partenerii nu comunică, aici despre dacă este sau nu cazul să vă despărțiți, iar aici despre cum ar fi frumos să vă sărbătoriți.  Nu sunt psiholog și nici nu zic să iei mot-a-mot, dar îmi este ușor să discut despre subiectul acesta. Multă vreme am citit materialele lui Pera, un tip foarte fain, psiholog, care a reușit să aplice exact știința asta pe propria persoană. Pot să spun că de la el am învățat că o relație deși începe din momentul în care se face ”combinația”, nu se termină la prima ceartă și că ”demonii” interiori pot fi îmblânziți.

     Într-o relație de lungă durată se pune multă energie. O relație lungă a trecut prin multe, a rezistat, cu suișuri și coborâșuri și a fost baza pe care s-au dezvoltat partenerii. Dacă la o relație de scurtă durată, să zicem câteva luni maxim, ai putea să dai ușor cu piciorul și să treci peste, când deja discutăm despre ani împreună, lucrurile sunt ceva mai complicate. Ai putea spune că relația sudează sufletele celor 2 parteneri.

     Să zicem că totuși se întâmplă, din varii motive, fie monotonie, fie alte preocupări sau traume peste care nu se poate trece, se pune capăt. Rareori se hotărăște un sfârșit de comun acord, de cele mai multe ori unul din parteneri este absorbit de sentimente, iar celălalt le vede ușor mai detașat. Chiar se spune că în orice relație, unul din parteneri va iubi mai mult decât celălalt.

Ce faci după despărțire?

      Este chiar amuzant cum majoritatea filmelor se termină cu ei doi sărutându-se sau fugind fericiți în lume, dar foarte puține încep cu ei doi despărțindu-se sau având parte de certuri, industria de film nu te prea învață ce să faci când dai de greu. 😆

Deci, ce faci după despărțire, ce ar fi sănătos pentru tine?

  1. Faci un duș rece. Dușul acesta rece o să te trezească la realitate, ai nevoie de el, pentru că probabil sfârșitul s-a lăsat cu scântei.
  2. Îți faci o listă cu ce crezi tu că nu a mers bine și o păstrezi undeva ascuns, să uiți de ea o perioadă.
  3. Îți faci o listă cum lucruri pe care ai vrea să le schimbi la tine și te asiguri că o respecți.
  4. Ieși din zona ta de confort. Faci cât mai multe lucruri la care ai visat până în prezent, oricât de complicate sau nebune par. Încearcă să te cunoști cât mai bine pe tine.
  5. Devii din ce în ce mai activ. Faci sport, ieși cu prieteni în oraș, te apuci de ceva nou, încât să cunoști cât mai multă lume nouă. Singurătatea îți poate face bine, dar și mult rău.
  6. Ai grijă de trup, minte și suflet. Acesta este trio-ul pe care nu ai voie să îl neglijezi în general, nu doar în situații de genul.
  7. După câteva luni, refă prima listă și vezi cam care este diferența, iar dacă simți că ceva se mai poate schimba, revedeți-vă și discutați, anumite lucruri trebuie lămurite.

 

Orice ar fi, nu uita, nu orice relație este una sănătoasă, cum nici orice despărțire nu va rezolva anumite probleme! 

        Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *