Desparte-te ca un domn. 4 sfaturi care te ajută să treci peste

               Salutare, Sebastian sunt! Probabil ai ajuns şi tu momentul când a fost cazul să vă despărţiţi din varii motive, unele mai plauzibile decât altele. Asta este viaţa, este ciclul fiecărei relaţii, se mai întâmplă. Important este să treci peste. E normal să suferi, dar e normal şi să depăşeşti momentul naşpa şi să renaşti precum pasărea Phoenix, din propria suferinţă, mai puternic şi mai bun.

Fii bărbat, fii domn, desparte-te ca un domn. De ce ca un domn ? “Că ca fraierul” poate oricine.

Ţi-a greşit şi nu o mai poţi ierta ? Auch.

E o relaţie toxică ? Auch, aşa e mai bine.

Te-a înşelat ? Ah, fii puternic.

Ţi-a dat papucii ? Nu fi fraier, nu fi căţeluş după ea, ai şi tu demnitatea ta.

          Din experienţa mea, dar şi a altora, am 3 sfaturi pentru tine ca să treci mai uşor peste şi să se vindece rana. Mult spor şi bagă la cap.

           1.  Rupe orice fel de contact cu ea. Aşa e cel mai bine, cel puţin pentru o perioadă. O să fie destul de bruscă şi ciudată despărţirea, dar şi perioada imediat următoare, de asta să rupi contactul cu ea o să îţi facă bine. Scapă de toate modurile în care ai putea să dai de ea, dar păstrează numărul de telefon, o să ai nevoie de el. Imediat ce rupi contactul cu ea, e foarte posibil să te simţi uşurat pentru o scurtă perioadă de timp, dar o să vină momentul când o să vrei să o vezi, e important să rezişti tentaţiei. Încă nu e momentul.

            2. Suferă. Da, ştiu, sună ciudat şi probabil mă crezi tâmpit. E important să suferi, face parte din procesul de vindecare. Suntem oameni, avem sentimente şi din păcate putem fi răniţi. Este normal să suferi, oricine spune contrariul nu ştie ce vorbeşte. Important la capitolul ăsta este să ştii şi când să te opreşti; ca orice alt lucru, când e prea mult, strică. Perioada asta te va ajuta să înţelegi lucrurile şi să separi cele bune de cele rele.

           3. Fă lucruri care îţi plac.  Cu toţii avem pasiuni, tuturora ne place să facem ceva anume. Îţi place să citeşti ? Dă-i înainte. Îţi plac filmele? E timpul să faci un maraton din vizionat filme. Îţi place să faci sport ? Fă sport ca şi când ar fi ultimul lucru pe care îl mai poţi face în viaţa asta. Încearcă să angrenezi şi diverşi prieteni în activităţile astea, nu e sănătos să stai singur pentru prea mult timp.

          4. Lămuriţi lucrurile între voi. Nu imediat după ce v-aţi despărţit. Aşteaptă să se decanteze toate. Ăsta e ultimul lucru pe care trebuie să îl faci. Cel puţin unul din voi vrea să audă nişte răspunsuri, iar cele la cald şi din impuls fac cel mai mult rău. Aşteptaţi, o lună, două, trei, oricât e nevoie să vă liniştiţi. Acesta este cel mai important pas, reprezintă siguranţa că ai depăşit momentul şi că nu o să te bântuie mai departe în viaţă. Întâlniţi-vă pe teren neutru.

BONUS: 5. NU O JIGNI. Nu, nu e ok nici ca ea să te jignească. Aşa o să te ţină minte că ai fost un adevărat domn. Ea este explozivă, dar ca orice flacără, la un moment dat se stinge, atunci se trezeşte la realitate. Orice ar fi, nu o jigni. Orice jignire pe care i-o adresezi, e o jignire pe care ţi-o adresezi ţie înainte de toate. Nu te coborî la nivelul ăla, nu îţi stă în caracter.

Omul tău de încredere,

Sebastian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *