Cum să îți iei bacalaureatul ușor ?

Salutare, salutare, ce mai faci ? Sper că cel puțin foarte bine, fie că ești la liceu, facultate sau muncă, ori aștepți să treacă timpul. Acum că a început semestrul 2, în timp ce mai survolez rețelele de socializare, nu pot să nu observ o mare de liceeni care se pregătesc într-un fel sau altul pentru ceea ce se vrea a fi BACALAUREATUL, acela de tot apare pe la știri ceva mai încolo sub forma ” examenului maturității”, chestia aia de pare super grea și nasoală înainte să o treci, dar e super lejeră în comparație cu orice altceva urmează (studenții știu de ce 😆 ).
Băi, da, pare greu de trecut și un volum relativ mare de învățat, dar nu e chiar așa nasoală situația dacă știi cum să o apuci. Tocmai de asta, pentru că în viață înveți de la cei mai bătrâni ca tine, la rândul meu, și eu ar trebui să împărtășesc din experiența anilor trecuți. Eu mi-am luat BACul cu nota

9,40, dacă vrei 10 nu sunt omul potrivit pentru tine, pentru nota aia știu alte persoane 😉 .

Un prim pas ar fi să știi cam la ce vrei să dai BACul, iar prin asta mă refer la cea de-a treia probă, că română dă toată lumea, mate sau istorie ( parcă și geografie) în funcție de profil, iar de competențe nici nu mai vorbesc, acolo pici doar dacă nu te prezinți.

Ce sfaturi am eu pentru tine ? Păi cam asta zic eu:

  • Adună din timp materia pe care o ai de învățat . Fie că e vorba de eseuri la română sau foi cu formule la obiectele mai tehnice, dacă le ai pe toate la un loc îți e mai ușor să organizezi.
  • Găsește-ți un loc bun de învățat. Fie că e acasă în liniște sau la bibliotecă, important e să te poți concentra, asta am descoperit ceva cam târziu, dar e de foarte mare folos să ai un loc unde să nu te distragă nimic.
  • Învață cu încă cineva. Când ești singur învățatul e plictisitor, dar când sunteți măcar 2, lucruri merg altfel. Asta am descoperit în prima sesiune, învățatul la comun e mult mai de folos decât cel individual.
  • Fă pregătire la ceea ce nu stăpânești. Eu am luat meditații la fizică pe tot parcursul clasei a 12a și multe lucruri îmi prind bine și acum la facultate. Ținând cont că am plecat de la un nivel foarte scăzut, am reușit un 9 muncit.
  • Fă-ți un program de învățat. Pot să îți recomand o tehnică super utilă pe care am folosit-o și eu, se numește Pomodoro și presupune să înveți în reprize de câte 25 de minute cu pauze de 5. Pe sistemul acesta e aplicația Good Time, eu am folosit-o pe Android, ar trebui să fie și pe iOS ceva asemănător, o găsești doar dacă vei căuta Pomodoro în magazinul de aplicații, și e gratuită 😉 .
  • Scapă de stres. Cel mai probabil este destul de multă presiune pe umerii tăi, Bacalaureat, ceva Admitere la vreo facultate, lucruri de genul. Orice ar fi, ai nevoie și de relaxare, timp pentru tine și pasiunile tale. Eu în perioada imediat înainte de Bacalaureat mi-am făcut blog 😆 .

În rest, tot ce pot să îți zic e multă baftă la BAC si Admitere, să fie bine, ca să nu fie rău și bucură-te de glumele despre Bacalaureat, acum e perioada lor, după examene o să își piardă farmecul.

Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *