Cum să îţi alegi ceasul cu stil

   sursă foto

          Ceasul de mână nu mai reprezintă de ceva timp unealta principală de încadrare în timp, bărbatul modern  folosind un telefon inteligent pentru aşa ceva. Totuşi, ceasul şi-a conservat foarte bine în timp rolul de element principal în profilul de zi cu zi al fiecărui bărbat, completându-i ţinuta. Astfel, este definitoriu pentru bărbat modul în care îşi ascociază ceasul la ţinută, fapt pentru care m-am gândit că ar fi de folos un scurt ghid. 

Grosso modo, ceasurile se împart după 3 caracteristici: după stil, după mecanism şi după materialul curelei.

  •       În categoria ceasurilor sport intră cele cu o curea din silicon sau vreun alt material în afară de piele sau metal, cu un afişaj de cele mai multe ori digital. Tot în această categorie intră şi smartwatch-urile cu tot felul de senzori utili în momentele în care faci mişcare şi pe care le poţi conecta liniştit la un smartphone.

 

 

  •               Ceasul casual  este, după părerea mea, cel mai uşor de asortat cu majoritatea ţinutelor, datorită versatilităţii sale. Mecanismul poate fi quartz sau automatic, cel mecanic fiind rezervat în general ceasurilor elegante. În privinţa curelei, opţiunile de culoare sunt infinite. În funcţie de materialul acesteia, cureaua poate fi din metal, din piele sau imitaţie de piele sau material textil.

 

  •             Ceasul elegant consider că este cel mai uşor recognoscibil după fineţea cu care este lucrat şi design-ul aparte, mult simplificat faţă de celelate două tipuri. În general, mecanismul este mecanic sau automatic, ceva mai pretenţioase în privinţa purtării şi păstrării lor. În cazul acestui tip de ceas, brăţara va fi din piele sau metal, pentru un plus de eleganţă.

 

Omul tău de încredere,

Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *