Cum mi-am ales eu ţinuta pentru banchet

           Salutare, bărbate, cum îţi merge ? Ştiu că uneori poate părea dificil să îţi alegi ţinuta pentru vreun eveniment important la care se cuvine să participi, am trecut şi eu prin asta, ştiu ce zic. Ştii ce e mai amuznt ? Că multe femei consideră că este mai greu de îmbrăcat o femeie, decât un bărbat, bună glumă 😆 . Totuşi, oameni şi oameni, depinde şi peste cine au dat, garantat nu peste noi 😆 .

         Eu sunt genul de om care învaţă şi asimilează cel mai bine atunci când vede lucruri şi modul în care în funcţionează, deci azi vreau să îţi arăt cum mi-am ales eu vestimentaţia pentru banchetul de clasa a 12a, poate o să îţi fie de folos.

         Am optat pentru o ţinută bleumarin pentru că este una din cele mai versatile culori şi este de recomandat pentru o primă ţinută elegantă. Sigur, ţinând cont de eveniment, un black tie ar fi fost ţinuta potrivită, dar am ţinut cont de faptul că nu exista o ţinută obligatorie. Mi-am construit o ţinută din 3 piese, adică pantaloni, sacou şi vestă, pentru un plus de formalitate si o notă clasică (se observă mai bine în a doua poză).

           Iniţial am dorit un costum, dar mai apoi m-am gândit că aş putea să îmi pun mult mai uşor amprenta asupra ţinutei dacă aş construi-o pe bucăţi. Astfel, sacoul este de la Louis Purple, plăcut la atingere şi foarte bine aerisit, ţinând cont de faptul că este semicăptuşit la interior. L-am ales semicăptuşit datorită temperaturilor destul de ridicate din perioada în care a fost banchetul, dar şi pentru faptul că ţinuta urma să aibă şi vestă. Din păcate acesta nu putea fi modificat în magazin, în sensul că doream să îi scurtez mânecile, dar am reuşit să găsesc un croitor. Partea proastă este că nu am avut cămaşa când am modificat sacoul, deci nu i-am scurtat mânecile atât cât ar fi trebuit.

          Cămaşa, pantalonii şi vesta i-am luat de la Confex, toate trei din materiale extrem de confortabile. Cămaşa are nevoie de ceva mai multă atenţie decât mi-aş fi dorit pentru că se şifonează foarte uşor şi îşi revine foarte greu. Pantalonii sunt din bumbac şi i-am ales în aşa fel încăt să îi pot purta şi la alte ocazii, fiind versatili. Vesta este tot bleumarin, simplă, dar cu o căptuşeală roz, pentru că viaţa este colorată 😆 . Am avut puţin noroc când am cumpărat-o şi îmi vine de parcă a fost făcută pe comandă.

 

         Ţinuta nu ar fi fost completă fără accesoriile aferente.

  • Ceasul este un Casio cu brăţară metalică, primit cadou de la o persoană foarte dragă mie. Dacă vrei să îl vezi mai de aproape, îl găseşti aici.
  •  Batista este de mătase, am luat-o tot de la Confex, cu un preţ foarte ok , spre deosebire de ce am mai găsit pe internet sau prin magazine. Mi-a plăcut în mod special culoarea, dar şi modul în care se asortează cu broşa de la rever.
  • De ce este verde broşa ? Pentru că este culoarea sezonului 😆 şi am vrut să mă asortez cu cineva 😆 . Ce înseamă ? Multe lucruri: poate veni de la sexy, de la Sebastian, poate este un şarpe sau vreun vierme, cine ştie ?
  • De ce nu am cravată la gât sau papion ? Pentru că am vrut ca ţinuta mea arate lejeritate şi pentru că nu îmi plac papioanele.

          Pantofii sunt derby, half brogue, maro. Sigur, după conceptul englezesc, că după ora 6 seara se poartă pantofii negri, ar fi trebuit să fac la fel, totuşi am preferat să merg pe varianta italienească şi să îmi iau pantofi maro, pentru o asociere cromatică mult mai plăcută ochiului. Cureaua este la aceeasi culoare cu pantofii, că aşa trebuie.

      Dacă ai vreun sfat sau vreo părere pentru mine sau poate ai nevoie de ajutor, lasă-mi un comentariu sau un email şi îţi răspund cu cel mai mare drag, sunt aici pentru tine. 

P.S.: Nu, nu am fost sponsorizat de Louis Purple sau Confex, doar îţi spun de unde mi-am luat eu hainele şi accesoriile, ca să ştii şi tu pe unde să cauţi.

Omul tău de încredere,

Sebastian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *