Ce site-uri cu locuri de muncă am testat

 

       Vine un moment în viața fiecărui muritor de rând (adică nu neapărat la băieții și fetele de bani gata) când părinții parcă nu îți mai dau la fel de mulți bani, când nevoile, dar mai ales dorințele cresc exponențial pe zi ce trece, iar situația ta financiară este incapabilă să le mai susțină. Ehe, acesta este momentul magic când începi să cauți surse noi de finanțare. Fie că începi treptat cu sfântul Google ”cum să faci bani pe net”, ori treci direct la căutat job-uri, destinația este de cele mai multe ori aceeași. Vrei să te angajezi, dar unde? Prietenii poate râd, ziarele ți se par prea învechite, deci tot la Google apelezi pentru locuri de muncă.

        Am testat pe pielea mea 5 site-uri cu locuri de muncă, dar și versiunile lor de aplicații pentru smartphone,
pentru că îl am tot timpul la îndemână, iar mai jos le ai în ordinea impresiilor pe care mi le-au făcut.

1.LinkedIn

       Pot să îți spun cu mâna pe inimă că LinkedIn (LinkedIn Job Search ) este preferata mea. Din toată lista o consider cea mai profesionistă, iar prin intermediul ei mers la un interviu de angajare ca la carte. Dacă profesezi în vreo corporație sau acolo îți dorești să ajungi, asta ar fi calea cea mai potrivită. Desigur, nu vei găsi doar multinaționale, dar cele mai multe locuri de muncă de pe platformă de acolo provin. Îți recomand LinkedIn pentru networking-ul pe care îl poți face. Deși incorect, îmi permit să asociez LinkedIn cu un Facebook în care îți poți pune în loc de poze pe profil CV-ul detaliat, sau locuri de muncă pentru care cauți oameni, în cazul în care ești recruiter. Partea cea mai faină este că poți discuta cu diverși recrutori prin intermediul chat-ului.

2. eJobs

        eJobs este cea mai user-friendly din toată lista și reușește să cuprindă atât locuri de muncă pe care le găsești pe LinkedIn, cât și locuri de muncă din alte arii profesionale, dar cu un aspect atractiv. Cel mai mult am folosit aplicația lor și m-am împăcat cu ea super bine. Zilnic primești o notificare cu ultimele job-uri adăugate, iar template-urile de CV-uri le poți completa atât în română, cât și în engleză. Opțional îți poți scrie și o scrisoare de intenție cu care să aplici. Partea mai nasoală este că trebuie să fii ceva mai atent la locurile de muncă la care aplici, să nu ajungi din greșeala pe vreun post de videochat-ist/ă sau pe vreunul de genul MLM-urilor.

3.Hipo

        În sfera celor profesioniste aș include și Hipo.ro, dar mi se pare pur și simplu greoaie pe partea de aplicare la job-uri. În site îți poți completa CV-ul, dar nu îl poți personaliza 100% . Cea mai mare problemă pe care am întâmpinat-o a fost să adaug o poză, element cheie în CV. Nici după minute bune în care am încercat diverse conversii ale fișierelor nu am reușit să izbutesc pentru că ori nu îmi accepta documentul, ori poza se încărca, dar nu se salva, ori se salva, dar nu se putea vedea în CV. În rest, pot spune că anunțurile locurilor de muncă sunt destul de profesionist redactate și detaliate, ceea ce face ca site-ul să fie atractiv. Punct în minus, nu au aplicație pentru smartphone sau cel puțin nu am găsit-o eu.

      4.BestJobs

        Pot spune că aplicația nu este chiar atât de atractivă și user-friendly precum cea a celor de la eJobs, dar își face treaba cu brio. Job-urile sunt ceva mai diverse și reușesc să acopere o plajă mai mare decât cea acoperită de LinkedIn ori Hipo. Vei găsi atât job-uri în multinaționale, cât și poziții pentru medici în străinătate sau sudori, lăcătuși, etc. Avantajul lor este acela că au diversitate. Răspunsurile din partea companiilor de pe BestJobs.eu sunt de cele mai multe ori prompte, cu mici excepții, dar care nu țin neapărat de platformă în sine.

       5.OLX

        Pentru mine, OLX se află pe ultimul loc în topul locurilor din online în care mi-aș căuta un job. De ce? Deoarece este în esență un site de anunțuri de vânzări care încearcă să extindă și pe piața locurilor de muncă. De ce nu aș recomanda OLX pentru un loc de muncă? Pentru că anunțurile sunt in general prost redactate și lipsite de detalii esențiale.

         Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *