Ce seriale am mai găsit în sesiune

 

         Salutare, bărbate, ce mai faci ? Sper că cel puțin foarte bine, pentru că un an nou nu poate veni decât cu lucruri faine. În cazul în care nu știai, eu sunt student și am reușit să trec cu bine peste prima sesiune. Ușor “zgâriat”, dar am supraviețuit celor 3 săptămâni de examene la Politehnică. Ca orice alt student care se respectă, nu se putea în sesiune să nu văd și câteva câteva seriale, din care 2 vreau să ți le prezint și ție: Peaky Blinders și Bull . Deși nu pentru asta le-am ales, o chestie faină în ambele seriale este că te poți inspira liniștit din stilul vestimentar al actorilor, cel vintage din Peaky Blinders și cel contemporan din Bull.

      1. Despre Peaky Blinders( 8.8 pe IMDB) am aflat în perioada în care ajunsese la sezonul 4. Destul de popular în afară, pe Facebook erau tot felul de articole care îl lăudau pentru actori și poveste. Cel mai amuzant lucru este că m-am apucat totuși să mă uit la el după ce am aflat că s-a construit un pub în Southport, Anglia, cu tematica Peaky Blinders.
Serialul m-a cucerit de la primul episod, e genul de serial care te ține cu sufletul la gură și are absolut cam tot ce îți poți dori de la el. Dacă ești curios despre ce e vorba, pot să îți spun că acțiunea e situată în Birmingham în perioada prohibiției din America, unde familia Shelby, în frunte cu Tommy se ocupă de pariurile la cursele de cai din zonă.

O să ți se pară curios faptul că familia Shelby este la origine o familie de țigani, iar în câteva secvențe pe parcusul primelor sezoane, atunci când ei se presupune că ar vorbi țigănește, o să poți distinge o română stâlcită cu accent englezesc.

Un altceva doar al lor sunt șepcile pe care le poartă, care au la cozoroc cusute câte 2 lame de ras, cu care se răzbună în stilul lor propriu pe oricine se pune în calea lor.

În cele 4 sezoane de până acum o să găsești de la pariuri, sex, mult alcool și droguri, până la dresuri de cai și tradiții care se presupun a fi specific țigănești.

2.  Bull (doar 6.8 pe IMDB)
Din Bull mai văzusem deja un sezon când eram prin liceu, iar acum nu am făcut altceva decât să îmi amintesc ce viață ușoară era pe atunci  . Poate nu ar trebui să fac asta, dar eu îl compar cu Lie to me, un alt serial al cărui fan sunt, pentru că în mare se bazează pe aceeași teoremă a citirii oamenilor în funcție de limbajul lor nonverbal, ceea ce mă fascinează. Totuși, Bull duce asta la un alt nivel, implicând foarte multă tehnologie în activitatea sa.

Ca să îți faci o idee, tipul e super tare în știința proceselor din SUA, cele care se bazează pe un juriu. Tipul știe cum să aleagă membrii juriului în așa fel încât clienții săi să câștige procesele în care se află, dar nu se rezumă doar la asta; are o echipă foarte bine aleasă care se ocupă de tot, de la cum să se îmbrace cel implicat în proces și cum să vorbească, până la a afla tot trecutul celor cu care se judecă.

Până acum sunt 2 sezoane, a câte 14-15 episoade fiecare, și crede-mă, o să merite fiecare minut pe care îl petreci uitându-te la ele.

Din serialul acesta, pe lângă faptul că o să crezi la final că poți citi pe oricine ai în față, o să înveți și niște chestii faine ce țin de imagine personală: cum să alegi culorile din fiecare ținută, ce haine să porți în funcție de ce impresie vrei să lași sau chiar cum să îți aranjezi părul, lucruri neimportante la prima vedere, dar cruciale în orice interacțiune umană.

          Nu uita, dacă îţi place ce scriu sau ai vreo idee pe care vrei să o împărtăşeşti cu mine, nu ezita să îmi laşi un comentariu mai jos sau chiar un email, iar eu îţi voi răspunde când am puţin timp liber. Nu ezita să dai articolul ăsta mai departe şi prietenilor tăi.

Omul tău de încredere,
Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *