6 lucruri pe care aş fi vrut să le ştiu înainte să intru la liceu

           Salutare, puştiule, viitor bărbat, bună şi ţie, puştoaico, viitoare femeie independentă !

           Articolul ăsta este pentru amândoi, o să vă facă viaţa mai uşoară, iar o bună parte din sfaturi o să vă ajute şi la facultate.

            Oficial pot să spun că am terminat cu ceea ce înseamnă liceul. A fost şi nu a fost ceea ce mă aşteptam, un fel de paradox 😂 Am avut parte şi de zile faine, dar şi de câteva în care îmi venea să îmi smulg părul din cap, per total a fost ok, nimic spectaculos.

            Se zice că liceul e perioada cea mai faină din viaţă sau cel puţin una dintre ele; eu nu sunt de acord cu chestia asta. 😂

           Pentru că am şi eu regretele mele (deşi în viaţă nu ar trebui să regreţi nimic) şi am învăţat câte ceva din ce am trăit în ăştia 4 ani, am pentru tine o listă cu chestii pe care aş fi vrut să le ştiu înainte să intru la liceu sau măcar în timpul liceului.

          P.S.: Dacă încă nu eşti la liceu, trage tare să intri la cel mai bun liceu de la tine din oraş. E o stupizenie ideea că la liceele bune se toceşte. Diferenţa de mentalitate între licee este colosală, nu-ţi nenoroci viitorul de pe acum, ai timp toată viaţa. 😂

        Ce o să citeşti ? Cuvintele pe care un absolvent ar fi vrut să le ştie cu 4 ani în urmă, iar viaţa lui ar fi fost ceva mai uşoară.

  1. Intră la liceu fără nicio aşteptare din partea profesorilor sau a colegilor.  Poate sună ciudat sau nu ai înţeles. Să nu ai niciun fel de aşteptare legat de perioada liceului sau oamenii cu care o să intri în contact. Dacă intri cu aşteptări colosale, o să fii dezamăgit încă din prima zi şi e naşpa, foarte naşpa. Fii neutru, o să fii surprins plăcut.

  2. Nu ai intrat unde ţi-ai dorit ? Stai liniştit, nu e un capăt de ţară. Nu e asta o problemă şi nu ai de ce să disperi, partea faină e că te poţi transfera după primul semestru, se fac lucruri de genul, în mod legal. În semestrul ăla încearcă să îţi faci cât mai mulţi prieteni poţi, o să îţi fie de ajutor şi poate te răzgândeşti cu transferul ăla.

  3. Ieşi din zona ta de confort ! Ştiu că cel mai probabil ai bula ta de confort, în care faci doar lucruri pe care le cunoşti şi ştii sigur că îţi plac. Well, nu o să prea ajungi departe în timpul liceului cu chestia asta. Cele mai faine lucruri din timpul liceului mi s-au întâmplat când am ieşit din zona mea de confort.

  4. Implică-te în cât mai multe activităţi extraşcolare. Orice fel de activităţi, fie că e vorba de vreun concurs sau să fii în organizarea vreunui eveniment, bagă-te şi tu, o să cunoşti oameni tare faini şi o să înveţi lucruri noi.


  5. Încearcă lucruri noi, cât mai multe, dar cu moderaţie! Viaţa nu se rezumă la 6 ore la liceu şi 18 acasă, nu fiţi fraieri. Mergi la câte o petrecere din când în când, ai grijă ce şi cât consumi. Mergi la câte o întâlnire cu vreun tip sau vreo tipă, asta e o perioadă bună să încerci anumite lucruri, nu la 50 de ani. Ai grijă ce şi cât faci, să nu îţi pară rău mai apoi.

  6. Fii proactiv, nu reactiv !  Anticipează lucruri, nevoi, evenimente şi acţionează conform. Nu aştepta ca lucrurile să se întâmple, fă tu ca lucrurile să se mişte. Fii vocea ta şi la nevoie şi vocea colegilor tăi. Dacă se întâmplă ceva şi nu îţi place sau nimeni nu acţionează, e timpul să faci tu asta, chiar si pentru simplul motiv ca ţie să îţi fie mai bine.

      Sigur va urma şi o parte a doua, mai am destule de zis la capitolul ăsta. Dacă ţi-a plăcut, ai rezonat măcar cu un sfat din lista asta sau ai vreun prieten care e la liceu sau urmează să intre, dă un share articolului meu ca să îţi meargă bine şi nu rău. Nu uita să-mi laşi un comentariu, sunt curios de părerea ta !

Omul tău de încredere,

Sebastian.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *