4 seriale care îţi vor îmbunătăţi stilul vestimentar si atitudinea

Photo by Andrew Neel on Unsplash

          Salutare, bărbate ! M-am întors după o scurtă perioadă mai stresantă, ce să şi faci, trebuie şi bacul dat. Acum că bacalaureatul e gata, lumea a luat vacanţă, unii mai au admiteri şi alte examene, ceva timp pentru câte un serial tot se mai găseşte, te mai saturi de filme la un moment dat. Sigur, şi după muncă mai merge câte un episod.

          Şi tu, şi eu, amândoi ne dorim să arătăm cât mai bine cu putinţă. Nu totul se rezumă la citit, nu poţi să iei informaţii doar din cărţi, uneori trebuie să vezi ca să îţi faci propriile conexiuni între ceea ce ştii şi realitate. Desigur, ca să faci procesul ăsta să fie cât mai plăcut, am câteva sugestii de seriale pentru tine din care să te inspiri şi să înveţi extrem de multe lucruri despre stil vestimentar, dar şi atitudine masculină. Nu uita, degeaba te îmbraci dacă nu ai o personalitate a ta.

          Mai jos îţi las o listă cu seriale pe care le-am urmărit sau încă le urmăresc şi din care mă inspir

şi eu.

  1. Suits – 8.7 pe IMDB

          Prezintă povestea lui Mike Ross (Patrick J. Adams), un tip super dotat din punct de vedere mental, care ajunge printr-o întămplare cel puţin ieşită din comun, să facă parte dintr-o firmă de avocatură din New York, fiindu-i subaltern lui Harvey Specter (Gabriel Macht). Lucrul interesant este că Mike nu are niciun fel de studii superioare în domeniu, fapt pe care se bazează întreg serialul. Stilul vestimentar este unul business, ţinând cont că acţiunea se petrece în firme de avocatură sau judecătorii. Culorile sunt sobre, gri, negru si bleumarin, iar batista albă de la piept este nelipsită. Harvey este adeptul costumelor în 3 piese, în timp ce Mike adoptă un stil tineresc.

       2. Mad Men- 8.6 pe IMDB

           Pe parcusul celor 7 sezoane sunt surprinse în mod dramatic, atât destinul celei mai mari firme de publicitate din New York-ul anilor ’60, cât şi destinul lui Don Draper, cel mai talentat şi misterios copywriter din publicitate. Serialul are de toate, de la alcool şi aventuri extraconjugale, până la poveştile celor mai cunoscute brand-uri din lume şi cum au apărut acestea. Vestimentaţia este conformă perioadei evocate, desigur cu un stil business, ţinând cont de tematica serialului. Totuşi, pe parcursul serialului o să găseşti inspiraţie şi pentru ţinute casual. Personajele se fac remarcate în special prin atitudinea de care dau dovadă, iar la nivel vestimentar, acestea ies în evidenţă prin accesorii.

      3. Boardwalk Empire – 8.6 pe IMDB

         Acţiunea se petrece în America anilor ’20, în Perioada Prohibiţiei, după Primul Război Mondial. Perioada este una cel puţin înfloritoare; femeile capătă drept de vot, iar radioul începe să transmită evenimentele zilnice. În prim plan se află Enoch “Nucky” Thompson (Steve Buscemi), pe de o parte om politic, iar pe altă parte cap al mafiei. Evident contrabanda cu alcool este sursa de profit numărul 1 a mafiei, în timp ce prostituţia şi jocurile de noroc sunt la ordinea zilei. Spre deosebire de celelalte seriale, în Boardwalk Empire stilul vestimentar este unul vintage, conform perioadei.  Indiferent de statutul social, toţi bărbaţii poartă costume, iar cei mai bogaţi epatează prin culori si modelele de pe ţesături. Pălăria este un accesoriu nelipsit, iar orice costum este din 3 piese, vesta fiind obligatorie. Costumele, oraşul de pe malul mării, decorul anilor ’20, precum şi referintele istorice dau o notă de eleganţă nemaipomenită acestui serial.

     4. Ray Donovan – 8.3 pe IMDB

          “Serialul ne duce în Los Angeles, California, unde Ray Donovan (Liev Schreiber), originar din South Boston, este un consultant profesionist pentru puternica firmă de avocatură Goldman & Drexler, reprezentând bogați și faimoși. ” sursa  Cinemagia  

          Pe româneşte, Ray e tipul bun la toate care ajută bogătaşii să îşi rezolve problemele. Totuşi, el nu este capabil să îşi rezolve propriile probleme. Provenind dintr-o familie de irlandezi ajunşi în Boston, el este cel care s-a ridicat cel mai sus dintre fraţii săi şi este nevoit să aibă grijă atât de aceştia, cât şi de tatăl său, care ajunge în belele mai mult decât ar fi cazul. Vedete, alcool, droguri, aventuri extraconjugale, mafie, serialul ăsta are de toate.

          În privinţa stilului său vestimentar nu sunt prea multe de zis. Ray are o ţinută caracteristică, blugi bleumarin, sacou negru sau bleumarin, pantofi din piele maro de cele mai multe ori şi cămăşi albe sau negre. Simplu, casual, se îmbracă destul de practic încât să poată rezolva orice problemă şi totuşi destul de elegant încât să poată intra în lumea vedetelor din LA.

Omul tău de încredere,

Sebastian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *